FOTO + VIDEO: Održan “Stream Tackle & Laks 2016” Spin kup

Stream Tackle and Laks kup jezero staraca IlijasDanas je na jezeru Starača štapove „ukrstilo“ trideset ribolovaca koji prakticiraju tehniku „lov ribe umjetnim mamcima sa obale“.

Nastupili su takmičari sa područja cijele Bosne i Hercegovine – iz Sarajeva, Jajca, Pala, Vogošće, Jablanice, Istočnog Sarajeva, Ilidže, Žepča, Konjica, Zenice, Ilijaša, Breze, te jedan takmičar iz Tetova, Makedonija.

Takmičenje je bilo revijalnog karaktera, ali i trening za članove reprezentacije BiH u ovoj disciplini. Njime je obilježen i početak sezone ribolova, te je u tu svrhu jučer u jezero Starača ubačeno oko 180 kilograma kalifornijske pastrmke koju je doniralo ribogojilište Laks i z Mostara.

Zbog lošeg vremena, riba nije bila raspoložena i aktivna, tako da i nije bilo značajnijeg ulova.

Nakon tri sata takmičenja, prvo mjesto je zauzeo Vladimir Klačar iz Sarajeva sa 5 ulovljenih riba, a sreća je odlučila da drugo mjesto zauzme Haris Fazlić iz Ilijaša sa ulovljenom štukom i treće mjesto Ognjen Borovčanin iz Pala sa ulovljene 3 pastrmke, koji su imali istovjetan rezultat.

Sponzor takmičenja je bila prodavnica ribolovne opreme „Stream Tackle“ iz Pala koja je za tri prvoplasirana takmičara i za najveću ulovljenu ribu obezbjedila vrijedne nagrade.

Takmičenje je pratilo 50-ak ribolovaca koji su, nakon takmičenja, nastavili sa rekreativnim ribolovom.

Organizator je bilo Udruženje „Bistro!“ iz Sarajeva, korisnik ribolovnog prava na vodama u opštini Ilijaš koje ovim takmičenjem nastavlja realizaciju svog kapitalnog projekta „Jezero Starača: Od deponije do ribolovne vode”.

Foto i video: Damir Begović – Fokus.ba

Komentari

komentara

Ovaj unos je objavljen u Nekategorisano. Zabilježite trajni link.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.